főoldal
gyerekfotók
árak
kapcsolat
 

Hogyan készítsünk hatékony weblapot - Interjú Verdes Jánossal

Kis hazánkban a céges honlapkészítés gyerekcipőben jár. Tömegesen készülnek olyan weboldalak, amelyek szinte semmilyen hatással sincsenek az adott cég forgalmára. Az ilyen weboldalak rendszerint csak a pénzt, energiát emésztik szignifikáns eredmény nélkül. Az eset oka Verdes János céges weblapkészítő szakember szerint az oktatás: jelentősek a hiányosságok, és rossz célközönségnek szólnak a témában kapható oktatási anyagok.

A weboldal készítés során gyakran elhanyagolják a honlap valódi szerepét. Verdes János véleménye szerint a weblap egy eszköz a cégek vevőszerző arzenáljában. Erről részletesebb információ Verdes János blogján található. A vállalati weboldal készítésének a célja elsősorban a potenciális vevők megtalálása és megszólítása. Ennek a módja Verdes János szerint teljes mértékben hiányzik a mai oktatási rendszerből. A diákoknak ma már előírt tananyag a weboldal készítés. Az iskolai órákban megtanulják a HTML készítés szabályait. Főiskolán és egyetemen PHP, MySQL programozást tanulnak, ami a mai kor dinamikus weblapjainak elengedhetetlen alkotó elemei.

Programozásban kiváló szakembereket gyárt az oktatás. Ezek a webmesterek sok esetben a programozáson túl nem látják és nem is láthatják az igazi célt. Ugyanis az ő kötelezettségük csupán a programkód elvégzése, nem az ügyfél szerzés. A webmesterek szempontjából gyöngyszem egy olyan weblap, amiben nincs programozási hiba még akkor is, ha az elkészült program semmilyen hatással sincs a megrendelő üzletére. Verdes János honlapján azt nyilatkozta, hogy világhírű a magyarok a utánozhatatlan problémamegoldó képessége. Sok multinacionális informatikai óriáscég dolgoztat magyar származású programozókat Amerikában és Európában egyaránt.

Verdes János állásfoglalása szerint a tévedést nem az informatikai, hanem a cégeket érintő oktatásban található nagymértékű hiányosságok jelentik. A vállalkozásokat senki sem készíti fel arra, hogy milyen követelmények alapján készíttesse el weboldalát egy webmesterrel. Verdes János szerint a vállalkozónak szükségtelen HTML, JavaScript, JQuery, CSS, MySQL honlapkészítő nyelvek ismerete. Ez a webmester feladata. A cégvezetőnek azonban első számú feladata és felelőssége, hogy a webmester tudását miként használja fel az üzletében.

Forrás: seozseni.hu, 2013-07-24 06:44

 

 

gyerekfotó babafotó gyerekfotózás babafotózás

babafotózás gyerekfotók babafotók készítése babafotózás

gyerekfotózás gyerekfotók készítése babafotózás

Kapcsolat:

06-209-228-207

info@fotoguru.hu

A Fotoguru.hu csoport tagja

Minden jog fenntartva © 2010