főoldal
gyerekfotók
árak
kapcsolat
 

Családi pótlék és utalása

A magyar állam havonta anyagi segítséget nyújt a gyerek felneveléséhez, taníttatásával járó költségek finanszírozásához gyermeknevelési támogatás keretében.

Néhány évvel ezelőtt a családi pótlék elnevezést két részre szedték, aminek következtében a nevelési ellátás valamint az iskoláztatási támogatás testesíti meg a családi pótlék (csp) fogalmat:
attól függően jár a családi pótlék egyik vagy másik formája, hogy a gyerek betöltötte-e immáron a tankötelezettségi kort, vagy sem.

A családi pótlék fontos juttatás a gyermeket nevelők részére, ezért nem lényegtelen mikor használható fel. Az utalás időpontja nem feltétlenül esik egybe a bankszámlán történő könyveléssel. Bankba kérve egy-két nap, viszont a postai kifizetésnél négy-hat nap múltán lesz elérhető a kiutalt családi pótlék összege.

Weboldalunkon segítségként közöljük az egyes hónapokban remélhető átutalási dátumokat.

A családi pótlék alanyi jogon kapható ugyan, de kézhezvétele feltételhez kötött:
Az átszabott családi pótlékból származó iskoláztatási támogatás azt jelenti, hogy ha a gyerek már tanköteles és iskolába jár, akkor a nevelő csak abban az esetben kapja kézhez ezt a pénzt ha a gyerek nem hiányzik ötven tanóránál többet igazolás nélkül. Amennyiben a kisgyermek még óvodás korú, abban az esetben nem hiányozhat igazolás nélkül az óvodából húsz napnál többet, máskülönben a nevelési ellátás címszó alatt futó juttatás utalása szünetelésre kerülhet.

Az érettségit követően megszűnik a családi pótlék a gyerek után. A juttatás ugyanis csupán az iskolai tanév végéig, azaz június végéig vehető igénybe. A jogszabály szerint ugyanis a családi pótlék (azaz iskoláskorúnál iskoláztatási támogatás) a tankötelezettség teljes idejére jár, vagyis addig, míg a gyerek közoktatási intézményben tanul, de legfeljebb annak a tanévnek a befejzetéig}, amikor betölti a 20. - sajátos nevelési igényű gyerek esetén a huszonharmadik - életévét.

Forrás: vasarlocsapat.hu, 2018-11-24 21:51

 

 

gyerekfotó babafotó gyerekfotózás babafotózás

babafotózás gyerekfotók babafotók készítése babafotózás

gyerekfotózás gyerekfotók készítése babafotózás

Kapcsolat:

06-209-228-207

info@fotoguru.hu

A Fotoguru.hu csoport tagja

Minden jog fenntartva © 2010